Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti

Postat de horia in Porc
8 Apr 2011 | 11346 vizualizari
Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti

Va prezint un fel de mancare,pe care-l prepar cu placere ,de obicei la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

  • 1kg. pulpa de porc fara os (de preferat sa fie carne tanara,deschisa la culoare)
  • 2 cepe potrivite
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei capia sau gras
  • o capatana de usturoi
  • o lingurita de delikat condimente pentru carne de porc (knor barbeque)
  • sare dupa gust
  • piper macinat  dupa gust
  • 1 kg. de cartofi natur
  • 250ml. de ulei masline
  • 6-8 betisoare chinezesti pentru frigarui (se pot folosi frigarui din inox sau aluminiu din comert) 
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare

Spalam bine carnea,o uscam cu un servet,dupa care o taiem cuburi de aproximativ 2cm.(pot fi si mai mari.cu cat sunt mai mari,cu atat ramane mai suculenta friptura).dupa ce am taiat carnea,o asezam intr-un vas,unde o amestecam cu condimentele delikat,sarea, piperul si zeama de lamaie (zeama de lamaie  fragezeste carnea).facem un mujdei de usturoi (clasic) si-l punem peste carne.acoperim vasul si-o lasam la macerar in frigider cca.8 ore.la fel de bine,putem s-o tinem la macerat intr-un bait.

Taiem ceapa,ardeiul si rosiile cubulete de aproximativ 3cm,le punem intr-un vas si le condimentam cu sare dupa gust.scoatem carnea de la rece si incepem s-o montam pe frigarui.incepem cu un cub de ceapa,unul de rosie,o bucata de carne,un cub de ardei si tot asa pana ce frigaruia se umple cca. 70% din lungimea ei.cu cat o punem mai inghesuita,cu atat va fi mai suculenta si cu o savoare incredibila.dupa ce l-am terminat de facut,le punem pe gratarul in prealabil incins,intorcandu-le pe toate fetele ,pana se rumenesc bine.eu am folosit un gratar electric,pentru ca la bloc ,n-am cum sa fac gratar cu carbuni.indicat este gratarul cu carbuni.

Cat timp se frige carnea,preparam  cartofii prajiti in ulei de masline.nu mai este nevoie cred de reteta,pentru ca fiecare dintre noi stie sa prepare asa ceva.se mai serveste si cu salata de sezon,saramura cu mujdei de usturoi sau dupa gustul fiecaruia cum doreste.

Sper ca v-am facut pofta si chiar va invit sa incercati aceasta reteta.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Postat de simona72

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Pentru ragu: carnea de porc, se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina de carne sau la un robot de bucatarie. Se pune intr-o tigaie incapatoare(eu am folosit un wok)...

Citeste continuarea

Costițe picante de porc la cuptor

Postat de CameliaComan

Costițe picante de porc la cuptor

Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2011, 22:19
wowwwwwww ce prezentare imi place,dar daca ne-ai facut pofta nu ne si dai?
la 08.04.2011, 22:20
bine-ai venit Horia in lumea noastra vesela si nebuna
la 08.04.2011, 22:21
bine ai venit si ce prezentare super
la 08.04.2011, 22:36
avai, ce poze
la 08.04.2011, 22:41
wowwww ce bine arata

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking