Ingrediente
- 1 kg piept de curcan
- 5 lg ulei de masline
- 1 lgt sare
- 1 lgt piper
- 1 lgt boia dulce
- 1 lgt rozmarin macinat
- 1 morcov
- 3-4 catei de usturoi
- 300 ml bere blonda
- 1 crenguta de rozmarin
- 2-3 crengute de cimbru
- 1 kg cartofi dulci
- 50 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g smantana
Mod de preparare
Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si rozmarinul macinat. Se asaza carnea intr-un vas de yena. Se curata morcovul si se taie rondele. Se pun peste carne. Usturoiul se curata, se taie in doua si se pun peste carne din loc in loc. Se toarna berea, se asaza deaupra crengutele de rozmarin si de cimbru.
Se acopera vazul cu folie de aluminiu sau cu capacul din acelasi material, daca are.
Se da la cuptorul preincazlit la 180 de grade. Dupa jumatate de ora, se scoate vasul si se intorc bucatile de carne. Se da din nou la cuptor si se mai lasa cca jumatate de ora. La final se indeparteaza folia si se introduce vasul pentru a se rumeni usaor carnea.
Intre timp, cartfoii se spala bine si se pun la fiert cu coaja, in apa cu putina sare. Se lasa cca 20-30 de minute sa fiarba, cat sa intre usor furculita in ei. Se scot din apa, se lasa usor sa se raceasca cat sa poate fi usor curatati de coaja.
Se pun cartofii intr-o oala si se zdrobesc cu ustensila de zdrobit cartofii. Se adauga untul si se paseaza cu aceeasi ustensila. In acest moment eu am schimbat ustensila cu un blender. Se toarna laptele caldut, se paseaza iar la final se adauga smantana si sare dupa gust.
Se serveste alaturi de friptura de curcan.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|