Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
10 Mai 2021 | 3510 vizualizari
Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

  ,, Retete pascale " Anul acesta ,pentru masa de  Paste ,am inlocuit mielul cu iedul. Din timp am anuntat si comandat un cunoscut ce crestea capre la munte [in aer curat cu mancare buna si apa limpede}.  Prietenii ce s-au ospatat din aceasta friptura au zis ca si ei vor ied de acum inainte. Iedul are o carne frageda, mai dulce decat cea a mielului si cu mai putin gust specific ca acesta.  

Ingrediente

  • 2 .5 kg carne ied -o pulpa spate si o bucata costita .
  • 3 cepe rosii
  • 2 maciulii usturoi crud
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1/2 pahar ulei masline
  • 1 lingurita cu varf de oregano maruntit si uscat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingurita rasa boia spaniola dulce afumata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 kg cartofi noi mai mici
  • rosii chery pentru decor
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea de ied se spala si se curata cu atentie .
  2. Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica .
  3. Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata.
  4. Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei  si cu pasta de rosii .
  5. Lasati carnea sa se odihneasca la rece 2-3 ore sau de seara pana dimineata .
  6. Feliati pestisori ceapa rosie si usturoiul tanar . Curatati cartofiorii .
  7. Asezati carnea intr-o tava in care ati pus o parte de ceapa si usturoi .
  8. Asezati cartofii  sarati in jurul carnii .
  9. Linistit se poate pune cartofii de la inceput pentru ca vor absorbi sucurile lasate de friptura . Carnea de ied se prepara foarte repede daca acesta este tanar .
  10. Presarati peste cartofi fulgi de chilli .
  11. Peste friptura se pune restul din ceapa si usturoi + cimbrul verde tocat .
  12. Turnati generos pe deasupra , uleiul de masline .
  13. Adugati in tava o cana de apa .
  14. Se incinge cuptorul la temperatura mare -respectiv la 280 grade .
  15. Am lasat sa se rumeneasca carnea cam 15  minute. Dupa aceasa am mai lasat inca 15 pe partea ceialalta .
  16. Dupa 30 minute am redus temperatura la 180 grade si am pus putina folie de aluminiu , fara sa impachetez toata tava . Prin aceasta am dorit ca sa nu se arda carnea pe partea superioara .
  17. Supravegheati sa nu se arda ceapa pe fundul tavii . Daca este necesar mai adugati putina apa .
  18. Ceapa se caramelizeaza foarte frumos si este gustoasa .
  19. Se mai intoarce inca o data carnea si se lasa acoperita usor inca 30 minute la cocere .
  20. La servire presarati ceapa si verdeturi peste friptura pentru prospetime si puneti rosiii cherry pentru aspectul colorat . .
  21. Nu am folosit vin pentru ca rolul vinului este pentru  marinare la o carne mai tare sau cu un gust puternic . Iedutul nu a avut nevoie de asa ceva , el este o delicatesa .
  22. Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

Postat de cristeena20

Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

Vinetele le spalam si le uscam cu un prosop curat. Le taiem in jumate pe lungime si cu ajutorul unei linguri le scobim cu grija.Partile goale le presaram cu putina sare si le punem deoparte ,...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de licurici_lra

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2021, 19:32
Eu nu refuz, pot sa o mananc si dezbracata, fara ceapa si usturoi
la 10.05.2021, 20:16
Și noi tot ied, anul acesta! Bunnnn!
la 10.05.2021, 21:09
la 10.05.2021, 21:26
la 10.05.2021, 21:55
Buna!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking