Friptura de iepure

Postat de margo in Iepure
12 Mar 2015 | 7923 vizualizari
Friptura de iepure

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase.Este o carne slaba,fara colesterol,dar foarte bogata in vitamine.Poate intra cu succes pe lista de preferinte a oricatei persoane care tine dieta. Fiind o carne slaba,se gateste la temperatura scazuta,cu mare grija sa nu se usuce.Timpul de preparare este scurt,mai mult dureaza marinarea.

Ingrediente

  • 1 iepure de aprox.2 kg,
  • 250gr vin alb,
  • 1 ceapa,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 ling otet,
  • sare,
  • piper,
  • rosmarin,
  • salvie,
  • ulei de masline.

Mod de preparare

Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.Se scoate carnea din marinata si se unge bine cu ulei.Se asaza intr-o tava,se impaneaza cu usturoi,iar deasupra se toarna marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.

Dupa 30 min.se scoate folia si se intorc bucatile de carne.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.Pentru a vedea daca e gata,se inteapa pulpele (pulpele se fac cel mai greu)cu o furculita.Daca intra usor,carnea e gata,se poate scoate din cuptor.

Se serveste cu garnitura de legume sau cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Bucatiile de carne se cresteaza,se condimenteaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Punem apa, setam functia High pentru 2:30. Dupa circa 1 ora adaugam ceapa taiata...

Citeste continuarea

Friptura de iepure

Postat de mirela0911

Friptura de iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2015, 23:21
la 13.03.2015, 06:38
bun bun
la 13.03.2015, 10:35
Super bun ce ai pregatit! Arata yami-yam!
la 14.03.2015, 12:14
Buna!
la 10.04.2015, 13:07

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking