Ingrediente
- 1,5-2 kg carne de miel(eu am avut pulpa si coaste)
- 1 lingura sare de mare si piper proaspat macinat
- 1 lingura amesteca "ras el hanout"
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri miere
- 1 capatana de usturoi
- 2 bucati ceapa rosie
- 1/2 litru vin rosu (de tzara am folosit eu)
- pt garnitura: cus-cus de la Panzani
Mod de preparare
Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul "ras el hanout", se stropeste cu ulei de masline si se freaca bine carnea cu toate ingredientele. Se lasa sa se odihneasca pentru 1 ora la temperatura camerei. Ceapa rosie se taie pestisor si se amesteca cu vinul si mierea. Se toarna amestecul peste carne si se mai lasa inca 1 ora la temperatura camerei pentru a se marina carnea putin si a se intrepatrunde aromele. Capatana de usturoi se taie la baza(nu cea cu mustati), atat cat sa se vada miejii si se introduce si ea in tava cu friptura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora. Se intoarce carnea, se acopera din nou si se mai introduce la cuptor pentru alta ora. Cand carnea este frageda si se desprinde de pe oase inseamna ca este gata.
Se serveste friptura de miel cu cus-cus, fiert simplu in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, iar deasupra se pune din sosul care s-a format in tava cu friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|