Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d in Oaie
10 Apr 2016 | 3863 vizualizari
Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Si la a doua testare aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare FoodSaver au luat nota 10! Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta. Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde ;) Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.  

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 2 linguri sos soia
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bere
  • 1/3 lingurita rozmarin
  • 1/4 lingurita menta uscata
  • o crenguta de cimbru
  • o lingura mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregateste caserola de marinare Food Saver.

Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.

Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.

Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.

Roteste butonul de pe capac in pozitia "vidare", conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.

Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia "blocare" si scoate furtunasul.

Da caserola la rece pentru o ora.

Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.

Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.

Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.

Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.

Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.

Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine, scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.

Noi am servit cu gogosari in otet.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Postat de Sylvia

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

     Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un...

Citeste continuarea

Friptura de miel cu cartofi noi

Postat de mihaelar63

Friptura de miel cu cartofi noi

 Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2016, 18:54
Adauga comentariu...
la 10.04.2016, 18:57
la 10.04.2016, 19:13
Nu mai zic nimic ...
la 10.04.2016, 19:15
ce frumos s-a rumenit!
la 10.04.2016, 19:16
Ce bini arata!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking