Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

Postat de abetina in Oaie
3 Dec 2017 | 2875 vizualizari
Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

reteta romaneasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 2 kg carne de oaie
  • 500 ml lapte dulce de vaca
  • ierburi aromate (wild gewurz,majoran gerebelt,zitronen melisse)
  • sare dupa gust
  • 3 foi de dafin
  • Ingrediente pentru tocanita de gogosari:
  • 300 gr ceapa rosie
  • 1 kg rosii
  • 2 kg gogosari copti si curatati de pielite
  •  1lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare


   Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore.

Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude sfaraind, dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca oala. Se scoate carnea din oala, se pune in tava de la cuptor, se toarna lichid din oala, cam asa cat sa cuprinda 30% din capacitatea tavii si se da tava la cuptor, la foc iute pana cand se rumeneste frumos.

Mod de preparare pentru tocanita:

Se curata ceapa, se toaca si se pune intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Cand ceapa s-a patruns bine, se adauga rosiile tocate, sare dupa gust, foi de dafin si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana cand rosiile se transforma intr-un sos absolut delicios; se adauga gogosarii copti, taiati felii si se lasa la foc mic sa se patrunda, sa se intrepatrunda gusturile si sa mai scada nitel surplusul de lichid, dupa care se opreste focul.

Se pune tocanita pe un platou, friptura de oaie, mamaliguta calda si se serveste o mancare pur romaneasca.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de oaie si tocanita cu gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Pulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Pulpa de miel la cuptor (reteta video)

Spalam pulpa de miel o stergem cu un prosop curat si o crestam bine pe toata latimea, pe ambele parti,  cu un cutit ascutit. Ungem apoi toata pulpa cu ulei de masline si o presaram cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2017, 20:41
la 04.12.2017, 09:32
la 04.12.2017, 19:53
la 06.12.2017, 11:57
Buna!
la 13.12.2017, 19:54

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking