Friptura de porc cu bere

Postat de claudiaO in Porc
2 Dec 2019 | 7073 vizualizari
Friptura de porc cu bere

Pentru ziua nationala am pregatit aceasta minunata friptura care se topeste in gura de frageda ce este.

Ingrediente

  • 6 buc ceafa de porc cu os
  • 6 buc pupla de porc
  • 500 ml bere
  • 1 plic condimente de gratar Deli'kat
  • sare, piper, cimbru
  • 1 capatana de usturoi potrivita
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3-4 catei de usturoi feliati subtire
  • sos barbeque 2 linguri

Mod de preparare

Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o lingura, apoi adaugam si sosul baerbeque si berea si amestecam sa se omogenizeze.

Luam bucatile de caren si le trecem pe rand prin marinada apoi le asezam cuminti in tava. Turnam toata masinada peste carne, acoperim cu folie si dam la cuptor. Dupa vreo ora indepartam folia, intoarcem carena si o dam din nou la cuptor. Peste iar vreo ora mai intoarcem odata, si lasm sa se rumeneasca usor. La final adaugam feliutele de usturoi si patrunjelul si mai lasam 5 minute in cuptor.

Servim cu pofta.

Noi am servit cu cartofi taranesti si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Costita de Praid - reteta nr.1850

Postat de mihaelar63

Costita de Praid - reteta nr.1850

In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...

Citeste continuarea

Piept de porc fiert in bere

Postat de oanapl

Piept de porc fiert in bere

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2019, 10:32
la 02.12.2019, 11:42
la 02.12.2019, 12:55
la 02.12.2019, 14:30
Buna !!!
la 02.12.2019, 16:08
Gustoasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking