Ingrediente
- 6 buc ceafa de porc cu os
- 6 buc pupla de porc
- 500 ml bere
- 1 plic condimente de gratar Deli'kat
- sare, piper, cimbru
- 1 capatana de usturoi potrivita
- 1 lingura ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- 3-4 catei de usturoi feliati subtire
- sos barbeque 2 linguri
Mod de preparare
Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o lingura, apoi adaugam si sosul baerbeque si berea si amestecam sa se omogenizeze.
Luam bucatile de caren si le trecem pe rand prin marinada apoi le asezam cuminti in tava. Turnam toata masinada peste carne, acoperim cu folie si dam la cuptor. Dupa vreo ora indepartam folia, intoarcem carena si o dam din nou la cuptor. Peste iar vreo ora mai intoarcem odata, si lasm sa se rumeneasca usor. La final adaugam feliutele de usturoi si patrunjelul si mai lasam 5 minute in cuptor.
Servim cu pofta.
Noi am servit cu cartofi taranesti si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|