Piept de porc fiert in bere

Postat de oanapl in Porc
6 Oct 2019 | 4768 vizualizari
Piept de porc fiert in bere

Pentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță rezultatul va fi pe placul vostru. Îi mulțumesc bucatarasului pentru acest pont. 

Ingrediente

  • 1 buc piept de porc (1.5 kg)
  • 2 litri bere (cât să acopere)
  • 3 buc foi de dafin
  • 2 morcovi
  • ½ buc țelină
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare (dupa gust )
  • cimbru
  • Pentru glazură:
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri cremă de otet balsamic
  • 1 linguriță condimente pentru carne de porc
  • Piper
  • Pentru garnitură:
  • 400 g mix de legume
  • Oregano
  • Cimbrișor
  • Sare
  • 2-3 linguri de bulion
  • O căniță de apă

Mod de preparare

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare. 
Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc potrivit, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore). Eu am păstrat o bucată de carne și am congelat-o (iar când vom avea poftă, o voi scoate și o voi decongela, apoi o voi pregăti pentru câteva minute la cuptor), iar cealaltă bucată am uns-o cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru carne de porc. 

Ungi bine pieptul de porc și îl bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute. 
După aceea, îl scoți, îl întorci și îl ungi și pe partea cealaltă și îl mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.

În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.

Pentru garnitură am pus la fiert legumele cu condimentele și bulionul și am adăugat o căniță de apă. Am lăsat să fiarbă la foc potrivit, până când a scăzut apa și legumele au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc fiert in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul...

Citeste continuarea

Friptura de porc cu bere neagra

Postat de AndrutzaP

Friptura de porc cu bere neagra

Intr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit. Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2019, 20:46
Am mai auzit de pregatirea carnii in bere, dar nu am incercat niciodata. Oricum arata foarte bine!
la 06.10.2019, 20:52
Mulțumesc Rocsi! Să știi că e foarte fragedă și gustoasă carnea. Merită încercată rețeta.
la 06.10.2019, 20:52
Bun!
la 06.10.2019, 20:59
Adica e cherchelit ?
la 06.10.2019, 21:19
Bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking