Ingrediente
- 1 muschi de porc (pentru 6 persoane)
- 30 cepe mici "grelots"
- 6-8 morcovi
- 1/2 ardei rosu
- 1 kg cartofi "rattes"
- 10 cl de sos de rosii
- 1 pahar cu apa (sau vin)
- ulei de masline
- sae, piper, cimbru
Marinata:
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 linguri de ketchup
- 3 linguri sos soia
- 1 lingura de miere
- 1 lingurita de paprika afumata
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele pentru marinata.
Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform.
Lasati la rece 1 ora.
Curatati morcovii si ceapa "grelots".
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti ceapa si cartofii intr-o tava adanca, pentru cuptor.
Varsati deasupra un pic de ulei de masline, puneti sare, piper si amestecati.
Scoateti din sac si puneti friptura in mijlocul tavii, adaugati morcovii taiati in lungime si ardeiul rosu taiat bucatele.
Dati un tour de piper si presarati cimbru uscat.
Varsati peste carne marinata ramasa in sacul de congelat.
Amestecati sosul de rosii cu un pahar de apa sau vin si varsati in tava, peste legume.
Dati la cuptor pentru 1h - 1h10.
Stropiti friptura cat mai des pentru a obtine o carne moale si intoarceti-o pentru a se rumeni uniform peste tot.
Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca carnea cel putin 30 de minute.
Taiati-o in felii subtiri si serviti cu cartofi, legume si cu sos.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|