Friptura de porc cu cartofi noi si rozmarin

Postat de mihaelar63 in Porc
13 Mai 2016 | 4180 vizualizari
Friptura de porc cu cartofi noi si rozmarin

 Foarte gustoasa si satioasa friptura aceasta. Am folosit  carne de porc rasa mangalita crescut la tara si costita afumata de casa. Am obtinut un gust deosebit  imbinand condimentele/plantele aromatice/legumele, proaspete cu cele uscate .  

Ingrediente

  • 800 gr carne porc Mangalita
  • 400 gr costita afumata de casa
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire rozmarin verde
  • 2 lingurite rozmarin pudra
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite pasta iute de ardei http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingurita granule usturoi
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii noi i-am spalat bine si i-am pus la firt in apa cu sare si patrunjel.
  2. Am feliat carnea de porc si costita afumata.
  3. Am oparit costita afumata timp de 10 minute prin fierbere.
  4. Am lasat cartofii a clocoteasca 5 minute, i-am scurs de apa si i-am curatat de coaja.
  5. Am  spalat ceapa, usturoiul, rozmarinul verde si patrunjelul verde. Le-am tocat marunt.
  6. Am  amestecat cu untura cu toate condimentele si verdeturile.
  7. Cu aceasta pasta condimentanta am masat carnea si am uns bine cartofii. Aceasta operatiune am facut-o direct intr-o tava .
  8. Costita am asezt-o peste cartofi astfel ca grasimea sa curga peste ei si sa e dea un gust bun.
  9. A m pus tava la cuptorul preincalzit si am tinut o ora.
  10. Am observat ca trebuie stropit si cu putina apa.
  11. Din cand in cand am intors carnea.
  12. La servire am inviorat friptura rumena cu patrunjel verde .
  13. Serviti friptura de porc cu cartofi noi si rozmarin insotita de salata preferata. Noi am avut de castraveti verzi .
  14.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi noi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felii de carne cu fenicul și cartofi noi

Postat de panacris

Felii de carne cu fenicul și cartofi noi

Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit,...

Citeste continuarea

Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor

Postat de diaconta

Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor

Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2016, 10:23
aoleu ce foame m-a apucat
la 13.05.2016, 10:26
Nu-i bai ca am si o bere rece . Sau vin
la 13.05.2016, 10:37
buna buna
la 13.05.2016, 10:43
Ce legumicola buna porcu asta, imi da fiori....
la 13.05.2016, 10:50
Chiar am vrut sa te chem Constelatiesan . Mai am putin de aseara

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking