Friptura de porc - dupa model ardelenesc

Postat de mihaelar63 in Porc
10 Feb 2019 | 1187 vizualizari
Friptura de porc - dupa model  ardelenesc

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .  

Ingrediente

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Se curata usturoiul si se piseaza .
  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .
  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .
  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .
  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .
  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .
  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .
  8. Turnati o cana cu apa  in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .
  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .
  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .
  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .
  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .
  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.
  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .
  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .

                              Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Postat de Valclaudia

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.02.2019, 01:18
buna buna
la 11.02.2019, 04:14
Buna!
la 11.02.2019, 05:40
la 11.02.2019, 07:16
Bun bun ❤️❤️😍😍😍
la 11.02.2019, 07:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking