Friptura de porc impanata cu usturoi

Postat de AdrianUdrea in Porc
25 Sep 2016 | 7081 vizualizari
Friptura de porc impanata cu usturoi

Sunt tare mandru de cum mi-a reusit aceasta reteta de friptura, pe care am preparat-o impreuna cu baietii mei, in timp ce Meri se ocupa de muraturi. Dar, dupa cum va dati seama, totul s-a petrecut sub indrumarea expertului casei in ale gatitului. :)

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc(fleica)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei iute si dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • putin ketchup dulce

Mod de preparare

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.

Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim carnea pe ambele parti, la foc intens, pana prinde o usoara crusta.

Transferam apoi carnea intr-o tava de aragaz, o impanam cu usturoiul curatat si feliat, adaugam ulei, cat sa acoperim baza tavii si dam tava la cuptor, la 150 de grade, pentru o ora si jumatate.

Din cand in cand, intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si o stropim cu vin rosu, pentru a se fragezi.

Cand friptura este frumos rumenita si bine patrunsa, o ungem usor cu putin ketchup si o mai lasam in cuptor acoperita, pentru a nu se usca ketchupul pe ea si a o imbraca frumos.

Servim friptura cu garnitura preferata, alaturi de muraturi, salata sau un sos de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc impanata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit.  In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in...

Citeste continuarea

Ceafa de porc impanata cu piept de porc, la cuptor

Postat de Constelatialeu

Ceafa de porc impanata cu piept de porc, la cuptor

Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 25.09.2016, 14:23
Ce bine arata ....cu siguranta a fost tare gustoasa !!!
la 25.09.2016, 14:28
Vaaaiiii cum arata, cat de rumena si frageda e!
la 25.09.2016, 14:31
A fost foarte buna!
la 25.09.2016, 14:42
Ohoooooooooooo!Dlicatesă!
la 25.09.2016, 15:08
buna buna

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking