Friptura de porc, in crusta de mustar

Postat de merisor67 in Porc
19 Mar 2015 | 8416 vizualizari
Friptura de porc, in crusta de mustar

Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen. Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana. Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior.

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.

Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.

Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si  omogenizam bine totul.

Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.

Eu am tinut-o cam trei ore.

Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc in crusta de seminte

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc in crusta de seminte

Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge  cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2015, 11:56
la 19.03.2015, 11:58
la 19.03.2015, 11:58
Buna!
la 19.03.2015, 12:02
ce buna este
la 19.03.2015, 12:02
delicioasa fripturica

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking