Ingrediente
- 600 g pulpa de porc
- sare
- piper dupa gust
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 1 morcov potrivit
- 50 ml ulei
- 50 ml bulion
Mod de preparare
Se spala carnea, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii ca pentru snitele, apoi se bat putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita de inox, se pune uleiul sa se incinga si se asaza carnea sa se prajeasca pe ambele parti. Dupa ce a devenit alba carnea, se toarna apa cat sa o acopere, se pune capacul peste cratita si se lasa sa fiarba la foc mic.
Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie in doua si se pune printre bucatile de carne, la fel si usturoiul. Morcovul se curata si se taie rondele. Cand carnea este facuta pe jumatate, se adauga si rondelele de morcovi. Se mai adauga sare, daca mai este nevoie.
Din cand in cand, se verifica carnea cu o furculita, pentru a vedea daca este facuta. Cand este gata, se adauga bulionul si se mai lasa sa dea cateva clocote.
In functie de cat sos doriti, se poate lasa sa scada apa sau sa se mai adauge.
Se serveste alaturi de cartofi piure si salata preferata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cratita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|