Friptura de porc la cuptor

Postat de aalliinnaa07 in Mancaruri cu carne
14 Mar 2013 | 4004 vizualizari
Friptura de porc la cuptor

Ingrediente

  • 700g carne de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml bulion
  • 30ml ulei
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de boia
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor.

Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi ii frecam cu putina sare.Adaugam treptat uleiul, ca la maioneza, fecand tot timpul pana obtinem o pasta.

Adaugam bulionul si condimentele peste usturoi, mai adaugam si 100 ml apa deoarece sosul trebuie sa acopere carnea.Sosul il turnam peste carne, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam friptura la cuptorul incins la 220C timp de 1 ora.

Eu am servit friptura cu mamaliga!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceafa de porc gatita la cuptor

Postat de mirela0911

Ceafa de porc gatita la cuptor

Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru...

Citeste continuarea

Coaste la cuptor

Postat de mitinita

Coaste la cuptor

Se pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 19:39
la 14.03.2013, 19:40
E tare buna asa cum ai preparat-o tu!
la 14.03.2013, 19:40
Aşa de bună e această legumă. Numai că până pe la Paşti, am să mă fac că nu există. Super!
la 14.03.2013, 20:00
Multumesc Merisor
Da, e foarte buna Nu am mai mancat demult carne de porc si am zis sa prepar ceva azi)a iesit foarte buna friptura
la 14.03.2013, 20:02
Bunaaaa!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking