Friptura de pui in sos picant de ardei, cu dovlecel si oua posate

Postat de merisor67 in Pui
10 Oct 2015 | 3261 vizualizari
Friptura de pui in sos picant de ardei, cu dovlecel si oua posate

Am tot preparat acest gen de mancare, dar ca si ceva rapid, la tigaie, cu diverse ingrediente. De data aceasta am facut o mancare pe etape, unde am preparat separat fiecare ingredient principal, pentru a-i accentua gustul, apoi le-am unit intr-un tot, le-am mai lasat pe foc 15 minute sa se combine aromele si a iesit ceva tare bun!

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la un pui de curte
  • 3 ardei kapia
  • 2 gogosari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie de gradina
  • 1 dovlecel
  • 1 capatana usturoi
  • busuioc
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1,5 l apa
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 5-6 oua de gaina, mai micute
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Pentru ca puiul meu a fost unul de curte, am pus mai intai carnea la fiert pentru a o fragezi, dar si pentru a folosi supa ulterior la mancare.

Deci, portionam carnea si o punem la fiert in apa cu sare.

Inlaturam spuma care se formeaza si lasam carnea sa fiarba pana cand se patrunde usor la testul cu furculita si isi lasa grasimea in supa, aproximativ o ora.

Apoi trecem carnea intr-o tava cu putina grasime, o condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi o dam la cuptor, la 190 de grade, pentru 35 de minute, sau in functie de cuptor, pana cand carnea se rumeneste bine.

Curatam ardeii, spalati, de cotoare, seminte si nervuri si ii trecem prin robot pana obtinem o pasta.

Decojim rosia si o trecem si pe ea prin robot cu ardeii.

Fierbem ardeii impreuna cu rosia, la foc scazut, picurand din cand in cand si zeama de la supa, in special grasime de deasupra, aproximativ 40 de minute.

Adaugam pe parcurs putin cimbru si busuioc, verde sau uscat, de care avem, precum si putina sare si foile de dafin.

La finalul prepararii, adaugam si o lingura de zahar.

Vom obtine un sos cu gust intens de ardei, foarte aromat si picant.

In alt vas, preparam sosul de dovlecel si ceapa.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in putina grasime de pui luata de deasupra supei.

Adaugam si cativa catei de usturoi tocati rondele.

Curatam dovlecelul si il trecem prin robot.

Cand ceapa devine translucida, presaram putina sare peste ea, apoi adaugam pasta de dovlecel.

Acoperim vasul si lasam totul sa fiarba la foc mediu, pana cand ingredientele sunt bine preparate.

Impreunam cele doua sosuri, intr-un vas, adaugam si carnea si le mai lasam pe foc 15 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.

In ultimele 5 minute, posam si ouale si acoperim vasul cu capac.

Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata precum si cateva frunze proaspete de busuioc, pentru intensificarea aromei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui in sos picant de ardei, cu dovlecel si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui shanghai cu sos de ardei copt

Postat de Oana

Pui shanghai cu sos de ardei copt

Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de...

Citeste continuarea

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2015, 10:45
Ce bine arata si ce bun o fi!
la 10.10.2015, 10:46
Pup, Mirelus Chiar bun!
la 10.10.2015, 10:55
buna buna
la 10.10.2015, 11:30
E genul de mancare preferat!!
la 10.10.2015, 11:31
Pentru cine se intelege bine cu picantul

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking