Ingrediente
- 800 g ficatei de pui
- 2 cepe mari
- 5-6 catei de usturoi
- ardei gras rosu si verde
- 1 cutie rosii in bulion
- sare
- piper
- boia iute
- 200 ml vin alb
- 6 linguri ulei
- 100 ml apa
- 5-6 fire de marar si patrunjel
Mod de preparare
Curatam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand se incinge adaugam ceapa si o lasam la calit 2-3 minute, dupa care punem ardeiul tocat. Cand legumele s-au inmuiat, adugam ficateii, ii calim 4-5 minute, dupa care adaugam vinul si apa. Acoperim cratita si lasam sa fiarba 15-20 de minute la foc mic pana mai scade tocanita.Adaugam rosiile in bulion si usturoiul pisat si mai lasam sa dea cateva clocote .La final adaugam verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ficatei (sote) de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|