Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
5 Feb 2014 | 4647 vizualizari
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Ingrediente

  • o rata
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper macinat
  • 2 linguri sos de soia
  • un pahar vin alb sec
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin

Pentru legume

  • 400 g legume Bonduelle congelate
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 50 ml vin alb

Pentru sos

  • 50 g unt
  • 200 g smantana grasa
  • 10 ml vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura cu capere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb macinat

Mod de preparare

Ungem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.
Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.
Dam tava la cuptor ,la 180 grade si lasam circa o ora si jumatate ,timp in care stropim carnea cu sosul din tava.Astfel rata se va rumeni frumos.
Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita  scoatem tava din cuptor iar carnea o asezam pe un platou.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.
Decongelam legumele.
Intr-o tigaie incingem uleiul,punem legumele si le lasam la sotat 2-3 min dupa care adaugam vinul si condimentam cu sare si piper.Lasam pana ce vinul se evapora si apoi le scoatem intr-un bol.
Urmeaza prepararea sosului..................intr-o tigaie punem untul la topit,adaugam smantana si lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul,zeama de lamaie si caperele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa dea in cateva clocote pana ce  se evapora vinul.
Cand totul este gata putem servi carnea alaturi de legumele sotate si de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei umpluti

Postat de ralu_ca

Dovlecei umpluti

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior. Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne si ciuperci

Postat de cristeena20

Sarmale cu carne si ciuperci

- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2014, 20:35
buna buna
la 05.02.2014, 20:35
la 05.02.2014, 20:35
Deliciu!
la 05.02.2014, 20:36
Pot sa scriu si la tine ce-am scris la Lavinia? )
la 05.02.2014, 20:39
ce frumoasa e ratusca...parca sta la plaja!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking