Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

Postat de mihaelar63 in Vita
11 Ian 2021 | 2569 vizualizari
Friptura de vacuta cu legume si piper rosu  - la tava

   Aceasta reteta o stiu de foarte mult timp .Asa pregateau friptura la tava , pentru mese  mai mari , la restaurant  Se poate pregati din timp , se feliaza si se incalzeste cu sos la servire , Morcovul in mijloc  este de la mine !!!

Ingrediente

  • 1.5 kg carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper rosu
  • 1 lingura zaatar-cu cimbru
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 crenguta cimbru verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata .
  2. In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc .
  3. Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ].
  4. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate partile in uleiul incins pana vor face o usoara pojghita .
  5. Prin aceasta operatiune se sigileaza sucurile din carne si aceasta va fi delicioasa , fara gust fad .
  6. Restul de morcovi , ceapa si gogosarul se taie marunt si se prajesc in acelasi ulei .
  7. Adaugati, sucul de rosiii, zaatarul ,foaia de dafin , cimbrul verde si boiaua .
  8. Carnea se pune in tava si se toara sosul deasupra impreuna cu boabele de piper rosu . .
  9. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si odati la cuptor 2 ore la 180 grade .
  10. Dupa racire bucatile de carne se pot felia frumos .Se obtin felii de carne aspectuase cu morcov in sectiune .
  11. Sosul se poate pasera si se serveste la carne alaturi de garnitura .
  12. Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de oanapl

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...

Citeste continuarea

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Postat de gurita_ta2005

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2021, 20:55
la 11.01.2021, 21:04
Delicioasa!
la 11.01.2021, 21:05
Interesant
la 11.01.2021, 21:25
la 11.01.2021, 22:35
Imi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking