Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

Postat de mihaelar63 in Vita
11 Ian 2021 | 2546 vizualizari
Friptura de vacuta cu legume si piper rosu  - la tava

   Aceasta reteta o stiu de foarte mult timp .Asa pregateau friptura la tava , pentru mese  mai mari , la restaurant  Se poate pregati din timp , se feliaza si se incalzeste cu sos la servire , Morcovul in mijloc  este de la mine !!!

Ingrediente

  • 1.5 kg carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper rosu
  • 1 lingura zaatar-cu cimbru
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 crenguta cimbru verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata .
  2. In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc .
  3. Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ].
  4. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate partile in uleiul incins pana vor face o usoara pojghita .
  5. Prin aceasta operatiune se sigileaza sucurile din carne si aceasta va fi delicioasa , fara gust fad .
  6. Restul de morcovi , ceapa si gogosarul se taie marunt si se prajesc in acelasi ulei .
  7. Adaugati, sucul de rosiii, zaatarul ,foaia de dafin , cimbrul verde si boiaua .
  8. Carnea se pune in tava si se toara sosul deasupra impreuna cu boabele de piper rosu . .
  9. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si odati la cuptor 2 ore la 180 grade .
  10. Dupa racire bucatile de carne se pot felia frumos .Se obtin felii de carne aspectuase cu morcov in sectiune .
  11. Sosul se poate pasera si se serveste la carne alaturi de garnitura .
  12. Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Rasol de vita cu legume la cuptor

Postat de Constelatialeu

Rasol de vita cu legume la cuptor

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult,...

Citeste continuarea

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2021, 20:55
la 11.01.2021, 21:04
Delicioasa!
la 11.01.2021, 21:05
Interesant
la 11.01.2021, 21:25
la 11.01.2021, 22:35
Imi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking