Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612 in Multicooking
3 Iun 2019 | 4193 vizualizari
Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Imi doream de ceva timp sa fac o friptura de vita, dar mereu am avut teama ca o sa iasa tare, ca o sa ramana nefacuta in interior si spuneam pas. Insa, cu ajutorul lui Multicooker-ului Cock-Pot Express cu gatire sub presiune, am facut cea mai frageda friptura de vita, de puteau sa o manance si cei fara dinti. De aceasta data am ales functia de gatire Slow Cook, pentru ca am lasat friptura sa se gateasca in timpul noptii, iar dimineata sa fie calda, numai buna de servire.

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii decojite un suc propriu
  • 1 mana rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita amestec de legume natural
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana de vin rosu de tara

Mod de preparare

Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite le maruntiti.
Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari.
In oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune puneti ceapa, morcovul, rosiile decojite, amestecati.
Adaugati carnea de vita, usturoiul, sare, piper, boia dulce si amestecul de legume si invartiti.
La final turnati vinul, dati drumul la crenguta de cimbru, foaia de dafin si rosiile cherry.

Conectati aparatul la o sursa de curent.

Puneti capacul, iar supapa de abur sa fie deblocata.  Folosind functia Slow Cook supapa de abur trebuie lasata deschisa. Apasati functia Slow Cook, un timp de 4 ore si presiune High. Apasati butonul Start/Stop. Daca folositi vin de magazin, care este mai alcoolizat, folositi mai intai functia Brown/Sote pentru 10-15 minute, apoi Slow Cook. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, apasati butonul Start/Stop. Deschideti capacul. Serviti friptura alaturi de un piure de cartofi cremos. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Drob de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de mitinita

Drob de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ceapa alba, ceapa verde si leurda se curata si se taie marunt. Se pun cele doua linguri de ulei in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si se seteaza BROWN/SAUTE 5...

Citeste continuarea

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2019, 11:22
la 03.06.2019, 11:58
la 03.06.2019, 11:59
Ce bunătate...!
la 03.06.2019, 12:01
Foarte buna!
la 03.06.2019, 13:06
Buna buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking