Ingrediente
- 1,200 g carne de vitel
- 2 morcivi
- un ardei gras
- 4 cartofi
- 2 fire de usturoi verde
- 2-3 fire ceapa verde
- 2 cepe albe
- sare, piper dupa gust
- marar, cimbru
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 cesti apa ( in jur de 200 ml)
Mod de preparare
Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.
Intre timp legumele se curata, se spala si se taie.
Se ia un vas de yenna, se pun legumele ( dupa preferinta), se presara putina sare peste ele, iar peste legume se aseaza carnea. Se completeaza cu apa si se acopera cu folie de aluminiu care va fi intepata din loc in loc cu o furculita pentru a fi elibert aburul la fierbere. Se pune la pregatit in cuptor cca o ora - o ora jumatate. Se serveste dupa preferinta cu samantana, acrituri etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|