Muschi de porc cu legume si otet balsamic

Postat de ctlina in Porc
27 Sep 2017 | 5307 vizualizari
Muschi de porc cu legume si otet balsamic

Ce ziceti de o bucata buna de carne acompaniata de legume de sezon ? O reteta familiala de duminica rapida si gustoasa cu un sos delicios din otet balsamic. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/muschi-de-porc-cu-legume-si-otet.html

Ingrediente

  • 1 muschi de porc 600 g
  • 1 ceapa rosie
  • 4 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g mazare boabe
  • 250 ml de apa
  • 1 lingura de pudra de fond de vitel
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura sos soia
  • 20 rosii cherry
  • sare, piper, boia de ardei
  • cimbru, dafin

Mod de preparare

Se încălzește uleiul intr-o tigaie adanca.

Puneti carnea si rumeniti-o pe toate partile.

Se adauga ceapa, usturoiul tocat si morcovii taiati rondele.

Adaugati mazarea boabe si sotati timp de 5 minute.

Diluati pudra de fond de vitel si concentratul de rosii intr-un pahar cu apa fierbinte si turnati peste legume.

Puneti sare, piper cimbru uscat si o foaie de dafin.

Varsati otetul balsamic peste carne.

Lasati sa fiarba la foc potrivit si acoperit, timp de 30 de minute. Verificati daca mai trebuie apa.

Dupa acest timp, am scos si taiat friptura felii.

Reduceti sosul daca trebuie si adaugati o lingura de sos soia.

Puneti feliile de carne si gatiti-le cu sosul si legumele timp de 5 minute.

Serviti carnea cu legume si cu sos acompaniata de piure de cartofi.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu legume si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Postat de vio_dreams

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2017, 20:16
Arată perfect și cred că gustul este tare rafinat... De mult îmi propun să fac și eu un astfel de mușchi de purcel, dar nu știu când mă voi hotărî. Cred că rețeta aceasta a ta va fi atunci un foarte bun punct de plecare...!
la 27.09.2017, 20:23
multumesc mult Rodica
la 27.09.2017, 20:53
la 27.09.2017, 21:02
la 27.09.2017, 21:26
Immmm, tare bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking