Friptura de vitel cu rozmarin

Postat de mihaelar63 in Vita
23 Apr 2018 | 3443 vizualizari
Friptura de vitel cu rozmarin

 Rar mai gatesc pentru copilul meu care  este mai mult plecat prin delegatii. Acum cand l-am intrebat ce doreste sa-i prepar, mi-a zis ca vita, asa, rozosina (roz). Am respectat niste pasi obligatorii si am obtinut  o friptura cum scrie cartea : frumoasa, roze, cum ne place.

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel [manzat]
  • piper
  • cimbru pudra
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 linguri sos soia
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingura mustar boabe
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • sare

Mod de preparare

  1.  Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra.
  2. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu.
  3. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate.
  4. Lasati carnea la marinat in frigider 1-2 ore.
  5. Din cand in cand se intoarce carnea de pe o parte pe alta.
  6. Se scoate vitelul din marinata si se condimenteaza din nou cu un amestec format din boia, ghimbir si usturoi pudra.
  7. Deasupra se unge cu mustar.
  8. Prajiti bucata de carne intr-o tigaie in care ati pus uleiul impreuna cu doua linguri de unt.
  9. Carnea se prajeste pe toate partile pana devine usor crocanta.
  10. Aceasta operatiune are rolul de a sigila sucul din carne.
  11. Transferati bucata de vitel intr-o tava si se da la cuptor timp de 15-20 minute, la 60-70 grade.
  12. Noua ne place friptura de vitel/ vita pregatita medium, roze, sa nu fie prea in sange. Pentru a obtine asta am apasat usor carnea cu degetul. Nu trebuie sa fie moale. Trebuie sa opuna usoara rezistenta. Asta am invatat in timp.
  13. Dupa ce am scos bucata de vitel din cuptor, trebuie lasata sa se odihneasca vreo 10 minute inainte de a fi feliata. Daca se taie imediat,  nu va mai fi suculenta.
  14. Inainte de portionare, sarati si decorati cu rozmarin verde.
  15. Sararea la sfarsit se face pentru ca friptura sa nu se intareasca, sa ramna frageda.
  16. Noi am servit carnea de vita cu pireul acesta: https://www.bucataras.ro/retete/garnitura-pireu-de-cartofi-si-sfecla-86630.html  si cu castraveciori murati.

   Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura aromata de vitel cu cartofi

Postat de mihaelar63

Friptura aromata de vitel cu cartofi

Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la...

Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2018, 00:06
buna buna
la 24.04.2018, 00:19
la 24.04.2018, 06:37
Foarte Buna! Ce culoare frumoasa are!
la 24.04.2018, 20:00
la 24.04.2018, 20:32
Ne place mult carnea de vitel!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking