Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl in Vita
17 Ian 2022 | 7307 vizualizari
Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Am pus la treabă vasul Crock-Pot câștigat la concursul "Mândru mi-s bucătăraș" și am pregătit o friptură delicioasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
  • 600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi
  • 30 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 bucată țelină
  • -pentru garnitură:
  • 600g cartofi

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei).
Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de bucătărie.
Se unge vasul termorezistent cu ulei. Se curăță și se taie felii legumele și se așază în vasul termorezistent. Se pune bucata de carne pe legume, se acoperă și se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 200° C (treapta inalta la cele cu gaz), scăzând imediat temperatura la 180° C. Se lasă dati la cuptor o oră.

Dupa o oră se îndepărtează capacul și se lasă încă 15 minute ca friptura să se rumenească.
Se scoate tava din cuptor, se acoperă lejer cu o folie de aluminiu și se lasă 15-20 de minute la odihnit. In acest rastimp temperatura interna va mai creste cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este important! În această fază fibrele musculare se destind, sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, fapt care conferă frăgezime și suculență.

Se servește cu garnitura preferată. Nouă ne plac foarte mult cartofii pregătiți la friteuza cu aer cald.

Recomandam si rasol de vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de vita

Postat de Ksenya

Tocana de vita

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam. Adaugam bucatile de carne...

Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de cristeena20

Tocanita de vaca

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2022, 16:46
Prezenta !!!!
la 17.01.2022, 16:53
Cu drag te servesc!
la 17.01.2022, 16:58
la 17.01.2022, 17:16
Adauga comentariu...
la 17.01.2022, 18:01

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking