Friptura pentru Mos Craciun

Postat de katty in Mancaruri cu carne
19 Ian 2020 | 2052 vizualizari
Friptura pentru Mos Craciun

Bunatati de Craciun!  

Ingrediente

  • 1 muschiulet caprioara
  • 100 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon felii
  • 150 ml vin rosu
  • rozmarin
  • maghiran
  • ienibahar boabe
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2-3 linguri iaurt grecesc 10%
  • legume dupa preferinta pentru garnitura
  • sare dupa gust
  • piper macinat

Mod de preparare

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte.

Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile.

Din cand in cand mai intoarcem bucatile de muschiulet, Inainte de a ne apuca de gatit scurgem bine muschiul, pastrand zeama.

Crestam in grosime bucatile de muschi facandu-le mai subtiri. Le asezam una langa cealalta si le umplem cu sunca afumata taiata cubulete mici si usturoi taiat mai mic, rulandu-le impreuna.

Asezam feliile de bacon una langa cealalta si imbracam ruloul format din muschiulet. Asezam ruloul intr-o tava, punem morcovii si radacina de patrunjel taiate in bucati mari  in tava, apoi punem vinul in care a stat muschiuletul. Presaram sare si piper macinat, o crenguta de rozmarin, untura, acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Scoatem  folia, mai lasam 10 minute, apoi scoatem legumele si lasam muschiul sa se rumeneasa bine. Legumele pe care le-am scos le mixam cu sare, piper macinat dupa gust si iaurtul grecesc. Daca este nevoie putem adauga 2-3 linguri zeama strecurata de la carne. Servim muschiuletul cu sosul si alte legume dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de sufletista

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...

Citeste continuarea

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2020, 09:18
La așa fripturică, Moș Crăciun ar cam trebui să se grăbească...!
la 19.01.2020, 09:20
Multumesc Rodica!
la 19.01.2020, 10:40
la 19.01.2020, 11:31
Buna friptura, as veni si eu!
la 19.01.2020, 11:37
bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking