Frittata cu cartofi dulci, mozzarella gourmet si bergader by Delaco

Postat de AlexTeacher in Reteta de vedeta
13 Ian 2016 | 9504 vizualizari
Frittata cu cartofi dulci, mozzarella gourmet si bergader by Delaco

O puteti consuma atat rece, cat si calda. Mi se pare ideala pentru un mic dejun. Este extrem de satioasa, iar daca te duci la drum lung si vrei sa sari peste pranz (desi nu recomand), ei bine, asta-i preparatul perfect pentru tine! 

Ingrediente

    • Oua – 6 buc
    • Cartofi dulci – 2 buc
    • Cartofi albi – 2 buc
    • Mozzarella gourmet – 150 g
    • Branza Bergader – 50 g
    • Spanac proaspat – dupa gust
    • Busuioc proaspat – 4-5 frunze
    • Ardei gras rosu – 1 buc
    • Chives – 10-15 fire
    • Smantana de gatit din lapte de vaca – 200 ml
    • Lapte – 50 ml
    • Boia dulce – 1/2 lingurita
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Unt – 25 g
    • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Taie ambele tipuri de cartofi cuburi si pune-i separat la fiert in apa cu sare;

  • Taie ardeiul gras cubulete marunte (Brunoise);

  • Taie chives-ul marunt;

  • Bate ouale cu sare, cimbru, boia, lapte si smantana de gatit ;

  • Da pe razatoare mozzarella, iar branza cu mucegai tai-o cubulete;

  • Incorporeaza brazeturile, chives-ul si ardeiul gras peste oua si smantana cu ajutorul unei spatule;

  • Scoate cartofii de la fiert si lasa-i la scurs;

  • Unge o forma de tort rotunda cu unt, si pune busuioc si spanac la baza sa;

  • Cand cartofii s-au scurs pune-i si pe-acestia peste spanac si busuioc;

  • Toarna compozitia in tava niveland stanga-dreapta;

  • Pune piper deasupra si introdu in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade, pentru 45 min;

  • Lasati-o sa se raceasca inainte sa o taiati;

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu cartofi dulci, mozzarella gourmet si bergader by Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Postat de AlexTeacher

Cotlet de iepure Sous Vide,  cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...

Citeste continuarea

Foie gras

Postat de Sylvia

Foie gras

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2016, 11:59
Vaaaai, cum arata!
la 13.01.2016, 12:05
Sigur este delicioasa, arata tare bine!
la 13.01.2016, 12:07
acuma chiar imi este foame rauuuuuuuu
la 13.01.2016, 12:18
Big like!!
la 13.01.2016, 12:30
arata super bine!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking