Frittata cu cartofi si afumatura de casa

Postat de ancutsa in Mancaruri de legume
8 Dec 2019 | 1638 vizualizari
Frittata cu cartofi si afumatura de casa

Pentru că aveam în frigider puțină afumătură de casă și nu-mi ajungea pentru altceva, îmi rămăseseră și câțiva cartofi fierți de la un alt preparat, m-am gândit să fac o frittata… astfel că din doar câteva ingrediente, puteți pregăti ceva gustos și bun. Puteți folosi afumătură de casă, kaizer, piept de porc sau ce aveți la îndemână.

Ingrediente

  • 6 ouă,
  • 4 cartofi,
  • 100 g brânză de vacă,
  • Sare, după gust,
  • 100 g afumătură de casă,
  • 30 ml ulei,
  • 1 l apă

Mod de preparare

 

Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele.

Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri.

Într-un castron, se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se rade brânza și se amestecă.

Într-o tigaie mai mare cu un strat subțire de ulei, se așază cartofii rondele, se rumenesc pe foc mic, nu se amestecă. Se adaugă fășiile de afumătură, apoi ouăle cu brânza, un praf de sare și se pune capacul, lăsând să se rumenească pe foc mic. Se verifică des, iar când s-a rumenit pe margine, se răstoarnă cu grijă pe un platou mare.

Dimensiuni tigaie: 28 cm

Porții: 4

Timp de pregătire: 1h

Timp de gătire: 17 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/frittata-cu-cartofi-si-afumatura-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu cartofi si afumatura de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

Spalati ciupercile, le stergeti cu un servetel si le taiati bucatele. Ceapa verde o taiati rondele. Incingeti o tigaie, puneti baconul, il rumeniti usor. Adaugati ciupercile, ceapa verde,...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu cus-cus

Postat de gospodariu

Rosii umplute cu cus-cus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2019, 17:24
la 08.12.2019, 17:33
Bună și gustoasă, fritata de cartofi cu afumătură...!
la 08.12.2019, 17:36
Un preparat tare gustos!
la 08.12.2019, 17:40
la 08.12.2019, 17:41
Mmm!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking