Ingrediente
- 6 ouă,
- 4 cartofi,
- 100 g brânză de vacă,
- Sare, după gust,
- 100 g afumătură de casă,
- 30 ml ulei,
- 1 l apă
Mod de preparare
Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele.
Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri.
Într-un castron, se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se rade brânza și se amestecă.
Într-o tigaie mai mare cu un strat subțire de ulei, se așază cartofii rondele, se rumenesc pe foc mic, nu se amestecă. Se adaugă fășiile de afumătură, apoi ouăle cu brânza, un praf de sare și se pune capacul, lăsând să se rumenească pe foc mic. Se verifică des, iar când s-a rumenit pe margine, se răstoarnă cu grijă pe un platou mare.
Dimensiuni tigaie: 28 cm
Porții: 4
Timp de pregătire: 1h
Timp de gătire: 17 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/frittata-cu-cartofi-si-afumatura-de-casa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu cartofi si afumatura de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|