Frittata cu de toate

Postat de iri_love in Pui
22 Oct 2015 | 3609 vizualizari
Frittata cu de toate

Când am gasit aceasta rețeta, am fost nedumerită de ce se cheamă frittata.....si am intrat pe internet sa vad ce inseamna. Este un amestec de ingrendiente pe care fiecare le are prin frigider sau " resturi ""de la diverse preparate, care se coace la cuptor.Eu i-as spune musaca chear dacă nu se aseaza in straturi . Dar cum reteta am gasit-o cu acest nume nu se cade sa îl schimb. Intradevar, este foarte bună, sățioasa si merge servită si copiilor.

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 5 oua,
  • 3 cartofi,
  • O ceapa medie
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 bucăți de pulpă dezosata de pui,
  • 100 g de mozzarela,
  • 2 linguri de smântână,
  • O legătură marar,
  • Sare,
  • Ulei si făină pentru tapetat tava.

Mod de preparare

Pentru început curățăm  cartofii, ii spălăm  si apoi ii taiem felii ca pentru prajit.

Carnea o spălăm,  dupa care o taiem in cubulete.

Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă  cu un pic de sare si ulei.

Cât  acestea fierb, curatam ceapa, o spălăm  si o vom taia peștișor,  iar cateii de usturoi ii vom curăța, dupa care ii vom tăia mărunt. 

Ceapa si usturoiul le vom pune la inabusit cu un pic de ulei și un pahar cu apă  si vom lasa pe foc pana ce se vor inmuia bine si va scade apa fara a ajunge sa ce caleasca in ulei.

Separat intr-un vas vom bate ouale spumă,  cu un tel sau mixer, in care vom adauga mozzarela  pe care am data-o pe razatoare ,smantana si marar pe care l-am spalat si apoi l-am tocat marunt. Se amesteca pana la omogenizare adaugandu-se sare după gust.

In această compoziție vom adauga cartofii si carnea (dupa ce au fiert , le -am scurs de zeama si le-am lasat la răcit  un pic). Tot aici vom adauga si ceapa si usturoiul,  dupa care vom amesteca  pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Aceasta compoziție o vom turna intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si apoi am tapetat-o cu faină. 

Se da la cuptor care este preîncălzit si se va tine la cuptor 45 de minute la foc mediu.

Eu am mâncat  cu salata de varza albă  dar merge mai bine cu ceva acru: castraveti, gogosari, la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de cris2711

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Se condimenteaza pulpele cu condimente. Cuptorul se preincalzeste la 200°. Se pun pulpele de pui intr-o forma termorezistenta  la cuptor. Se adauga legumele taiate,dupa...

Citeste continuarea

Pui cu sos de brânzeturi

Postat de panacris

Pui cu sos de brânzeturi

Mușchiulețul de pui se asezonează de sare, piper și ulei aromat, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute. Carnea de pui se prăjește pe grill, în cazul meu tigaia Doubleta, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 17:39
la 22.10.2015, 18:02
la 22.10.2015, 18:28
Buuna
la 22.10.2015, 19:32
Buna frittata!
la 22.10.2015, 19:40

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking