Frittata cu de toate

Postat de iri_love in Pui
22 Oct 2015 | 3639 vizualizari
Frittata cu de toate

Când am gasit aceasta rețeta, am fost nedumerită de ce se cheamă frittata.....si am intrat pe internet sa vad ce inseamna. Este un amestec de ingrendiente pe care fiecare le are prin frigider sau " resturi ""de la diverse preparate, care se coace la cuptor.Eu i-as spune musaca chear dacă nu se aseaza in straturi . Dar cum reteta am gasit-o cu acest nume nu se cade sa îl schimb. Intradevar, este foarte bună, sățioasa si merge servită si copiilor.

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 5 oua,
  • 3 cartofi,
  • O ceapa medie
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 bucăți de pulpă dezosata de pui,
  • 100 g de mozzarela,
  • 2 linguri de smântână,
  • O legătură marar,
  • Sare,
  • Ulei si făină pentru tapetat tava.

Mod de preparare

Pentru început curățăm  cartofii, ii spălăm  si apoi ii taiem felii ca pentru prajit.

Carnea o spălăm,  dupa care o taiem in cubulete.

Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă  cu un pic de sare si ulei.

Cât  acestea fierb, curatam ceapa, o spălăm  si o vom taia peștișor,  iar cateii de usturoi ii vom curăța, dupa care ii vom tăia mărunt. 

Ceapa si usturoiul le vom pune la inabusit cu un pic de ulei și un pahar cu apă  si vom lasa pe foc pana ce se vor inmuia bine si va scade apa fara a ajunge sa ce caleasca in ulei.

Separat intr-un vas vom bate ouale spumă,  cu un tel sau mixer, in care vom adauga mozzarela  pe care am data-o pe razatoare ,smantana si marar pe care l-am spalat si apoi l-am tocat marunt. Se amesteca pana la omogenizare adaugandu-se sare după gust.

In această compoziție vom adauga cartofii si carnea (dupa ce au fiert , le -am scurs de zeama si le-am lasat la răcit  un pic). Tot aici vom adauga si ceapa si usturoiul,  dupa care vom amesteca  pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Aceasta compoziție o vom turna intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si apoi am tapetat-o cu faină. 

Se da la cuptor care este preîncălzit si se va tine la cuptor 45 de minute la foc mediu.

Eu am mâncat  cu salata de varza albă  dar merge mai bine cu ceva acru: castraveti, gogosari, la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mini-rulouri din file de pui

Postat de gospodariu

Mini-rulouri din file de pui

Se condimenteaza cu sare si piper mini fileurile de pui, apoi se invelesc cu grija in sunca afumata. Intr-un castron se bat 2 oua cu sare si cu o lingurita de faina. Rulourile invelite in sunca...

Citeste continuarea

Papricas de pui in vasul Zepter

Postat de bylaura

Papricas de pui in vasul Zepter

Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat. Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 17:39
la 22.10.2015, 18:02
la 22.10.2015, 18:28
Buuna
la 22.10.2015, 19:32
Buna frittata!
la 22.10.2015, 19:40

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking