Ingrediente
- 5 oua
- 50 g parmezan ras /branza rasa
- 100 g cascaval
- 2 linguri patrunjel tocat
- Piper ,sare dupa gust
- 50 g Bacon/kaiser cuburi
- 350 g Spaghete fierte
- 2-3 linguri Ulei masline
Mod de preparare
Pentru a prepara frittata cu spaghete începem cu tăierea cascavalului în cuburi.
Punem intr-o tigaie ,(fara ulei , antiaderenta), kaiser-ul si il lasam 2-3 min,dupa ce s-a prajit putin il scoatem si il punem pe o farfurie, apoi spargem ouale intr-un castron, le zbatem cu o furculita sau un tel, se adaugă sare, piper, parmezan,kaiser-ul cuburi, cascavalul și se adaugă pătrunjelul tocat; se amestecă bine ingredientele împreună.
Luati spaghetele fierte(trebuiesc fierte cu 2/3 ore inainte sau daca faceti cu o zi inainte) și puneți-le într-o tigaie cu ulei fierbinte,eu le-am pus in tigaia in care am prajit kaiser-ul. Le distribuiti pe întreaga suprafață a tigaii și lăsați sa se prajeasca 3-4 min la foc mediu , fara a le atinge.
Se toarnă amestecul în tigaie, asigurându-vă să-l distribuiti uniform pe toata suprafata, acoperiti-o cu un capac si lasati-o la foc mic 10 min.
Dupa cele 10 min intoarceti frittata cu capacul sau cu o farfurie intinsa, rotiți omleta , se lasa sa se coaca 5-10 min la foc mic ,descoperita,daca o faceti intr-o tigaie mare intinsa sunt necesare 5 min,eu am facut-o intr-o tigaie micuta si inalta si a trebuit sa o tin 10-12 min.Pentru a se asigura că frittata este coapta, miscati putin tigaia pentru a vă asigura că este detașata de tigaie si nu este lipita.
Când frittata este gata puneti o farfurie deasupra tigaii si o rasturnati pe farfuria de servire si se serveste imediat;se mai intoarce inca o data cu o alta farfurie ca sa fie in sus partea in care se vede pasta, tăiati-o felii, se serveste calda sau rece.Frittata cu spaghetti se poate servi cu feliute subtiri de rosii sau cu salata verde
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spaghetti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|