Frittata cu spanac si chorizo

Postat de gatiticuspor in Aperitive / Garnituri
8 Iun 2012 | 3839 vizualizari
Frittata cu spanac si chorizo

O delicioasa si sanatoasa reteta, excelenta pentru micul dejun sau de ce nu, chiar pentru o gustare in timpul zilei. Puteti inlocui legumele dupa preferinta sau anotimp.

Ingrediente

  • 3 oua
  • spanac fiert si tocat(dupa preferinta)
  • 50g cascaval
  • 4-5 felii carnat chorizo
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 rosii cherry
  • 6 linguri de lapte dulce
  • 8 masline feliate
  • sare si piper

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la foc mic.

Bateti ouale cu un praf de sare si piper si laptele dulce, adaugati legumele cascavalul, chorizo prajit si maslinele feliate si amestecati bine.

Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei pe care o puteti apoi pune in cuptor sau sub gratar, eu am gasit o tava folosita in Marea Britanie pentru yorkshire pudding si mi-au iesit 4 mini frittata. Incingeti bine uleiul apoi turnati ouale si lasati sa se inchege putin la baza.

Puneti tigaia sau vasul folosit sub gratar (sau in cuptor la temperatura medie) pana ce ouale s-au gatit si se formeaza o crusta aurie la suprafata.

Cand este gata scoateti pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei si serviti cu salata preferata sau o felie de paine prajita.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spanac si chorizo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Conopida la cuptor cu mozzarela si mac

Postat de andaoana

Conopida la cuptor cu mozzarela si mac

Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand...

Citeste continuarea

Mini quiches cu spanac

Postat de simonacallas

Mini quiches cu spanac

Am preîncălzit cuptorul la 190 grade Celsius. Am încins puţin ulei într-o tigaie suficient de largă şi am sotat ciupercile până când s-au înmuiat (5-6...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2012, 22:25
la 08.06.2012, 23:03
Ce faina
la 09.06.2012, 07:58
Buna, buna
la 09.06.2012, 08:54
vreauuuuuuuuu
la 09.06.2012, 09:17
delicios

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking