Ingrediente
- 6 oua
- 1 ceapa
- 2-3 catei usturoi
- 100 g spanac
- 150 ml smantana
- 1/2 bucata ardei kapia
- 1 varf lingurita turmenic( curcuma)
- 1-2 linguri amidon
- 1 varf lingurita chimen macinat
- 1 varf lingurita boia dulce
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalam daca e proaspat si il rupem in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati si il lasati sa se scurga bine.Taiem marunt ardeiul kapia.
Intr-o tigaie Delimano puneti doi stropi de ulei si lasati tigaia sa se incinga.Cand senzorul de temperatura s-a inrosit, adaugam ceapa sa o sotam.Cand devine sticloasa, adaugam usturoiul, amestecam de doua-trei ori apoi adaugam ardeiul rosu si spanacul.Amestecam sa se omogenizeze bine apoi adaugam turmenicul, boiaua si chimenul.Amestecam.
Spargem ouale, le asezonam apoi le batem bine.Adaugam amidonul si smantana, apoi omogenizam.Ceapa sotata cu spanacul le amestecam cu ouale si smantana , asezonam daca este cazul.
Ungem o forma de silicon cu putin unt si presaram cu faina, apoi rasturnam compozitia omletei in forma si o dam la cuptorul dinainte incalzit 10-15 minute la 180 de grade.
Lasam sa se coaca omleta, pina cand aceasta se incheaga bine 20-30 de minute.
Savurati cu multa pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si condimente mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|