Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
4 Oct 2012 | 4740 vizualizari
Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Un mic dejun intr-o prezentare speciala, cu un gust irezistibil si prospetime cat cuprinde. "La aceasta reteta exista riscul sa devii dependent si aceasta omleta sa devina preferata ta"...spunea Mehrzad Moghazehi pe blogul sau http://retetedetop.ro de unde m-am inspirat si eu.... Cei ( cele)ce ati urmarit Master Chef de la PRO TV sigur il tineti minte pe Mehrzad...

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 100 g spanac
  • 150 ml smantana
  • 1/2 bucata ardei kapia
  • 1 varf lingurita turmenic( curcuma)
  • 1-2 linguri amidon
  • 1 varf lingurita chimen macinat
  • 1 varf lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalam daca e proaspat si il rupem in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati si il lasati sa se scurga bine.Taiem marunt ardeiul kapia.

Intr-o tigaie Delimano puneti doi stropi de ulei si lasati tigaia sa se incinga.Cand senzorul de temperatura s-a inrosit, adaugam ceapa sa o sotam.Cand devine sticloasa, adaugam usturoiul, amestecam de doua-trei ori apoi adaugam ardeiul rosu si spanacul.Amestecam sa se omogenizeze bine apoi adaugam turmenicul, boiaua si chimenul.Amestecam.

Spargem ouale, le asezonam apoi le batem bine.Adaugam amidonul si smantana, apoi omogenizam.Ceapa sotata cu spanacul le amestecam cu ouale si smantana , asezonam daca este cazul.

Ungem o forma de silicon cu putin unt si presaram cu faina, apoi rasturnam compozitia omletei in forma si o dam la cuptorul dinainte incalzit 10-15 minute la 180 de grade.

Lasam sa se coaca omleta, pina cand aceasta se incheaga bine 20-30 de minute.

Savurati cu multa pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si condimente mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

Postat de katty

Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca. Ii punem intr-un...

Citeste continuarea

Naut crocant

Postat de MotanLaOale

Naut crocant

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2012, 15:43
O nebunie de culori! Gustul de asemenea
la 04.10.2012, 15:52
ce bun
la 04.10.2012, 15:54
cat de bine arata
la 04.10.2012, 15:56
Sidy, rezultat excelent!
la 04.10.2012, 16:18
am ramas fara cuvinte

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking