Placinte cu mozzarella si parmezan

Postat de gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2016 | 5025 vizualizari
Placinte cu mozzarella si parmezan

Reteta am luat-o de la xana ,dar cantitatiile au fost prea mari,mie mi-au iesit 5 placinte si mi-a ramas jumatate din cantitatea de mozzarella rasa,radeti pe rand cate o bucatica.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 13 g drojdie
  • 160 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • cam 100 g mozzarella delaco
  • 50-70 g parmezan ras
  • busuioc

Separat:

  • ulei pentru prajit
  • faina

Mod de preparare

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.

Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare.

Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera si se lasa sa creasca 45 minute.

Pe masa de lucru presaram faina,rupem bucati din aluat,il intindem,presarama busuioc,punem parmezan ras si mozzarella rasa pe razatoarea mare.

Se impacheteaza aluatul si se intinde cu grija umplut cu compozitia de branza.

Intr-o tigaie putin putin ulei lasam la incins,punem aluatul intins,se lasa cateva minute la prajit,iar pe partea de deasupra ungem cu ulei.

Se servesc calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mini tarte cu piept de porc

Postat de Constelatialeu

Mini tarte cu piept de porc

Aluatul foitaj l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am impartit in 6 si am imbracat formele de silicon, apoi am intepat mijlocul cu o furculita. Umplutura : Am taiat in...

Citeste continuarea

Placinta cu peste, legume si piure

Postat de rocsi_1612

Placinta cu peste, legume si piure

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 14:58
Arata delicios!
la 15.02.2016, 14:59
fa si tu pomana la oameni flamanzi cu surprusul ) asa ca mine
la 15.02.2016, 15:00
Aha, ai umblat la parmezanul meu...
la 15.02.2016, 15:08
ooo o pun pe maicamea sa ne faca placinte , tare bune trebuie sa fie ale tale
la 15.02.2016, 15:14
mmmm.... ce faina e!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking