Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 13 g drojdie
- 160 ml apa
- 3 linguri ulei
- un praf de zahar
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- cam 100 g mozzarella delaco
- 50-70 g parmezan ras
- busuioc
Separat:
Mod de preparare
Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.
Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare.
Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera si se lasa sa creasca 45 minute.
Pe masa de lucru presaram faina,rupem bucati din aluat,il intindem,presarama busuioc,punem parmezan ras si mozzarella rasa pe razatoarea mare.
Se impacheteaza aluatul si se intinde cu grija umplut cu compozitia de branza.
Intr-o tigaie putin putin ulei lasam la incins,punem aluatul intins,se lasa cateva minute la prajit,iar pe partea de deasupra ungem cu ulei.
Se servesc calde
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|