Ingrediente
- 400 g cartofi
- 1 lingură ulei
- sare
- 350 g brânză de vacă
- 1 ou
- cimbru uscat
- piper negru măcinat
- 100 g pesmet
- extra pesmet pentru a tăvăli buletele prin el
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.
Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită (sau dată pe răzătoarea mică), piureul de cartofi, oul, cimbru uscat, piper negru măcinat, sare și pesmetul. Se amestecă totul și se potrivește de sare. Se formează buletele, se tăvălesc prin pesmet și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute.
Am încercat și să le prăjesc în ulei, dar mi s-a părut că absorb prea mult ulei. Se scot pe un șervețel absorbant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|