Fudge de ciocolata cu alune

Postat de RuxyRux in Dulciuri
8 Apr 2016 | 3468 vizualizari
Fudge de ciocolata cu alune

Textura de fondant de ciocolata si alune... ce poate fi mai delicios?

Ingrediente

  • 300 ml apa
  • 400 gr. zahar brun
  • 380 gr. lapte praf
  • 200 gr alune de padure crude( uscate la 40 de grade)
  • zahar vanilat de Bourbon
  • o lingurita unt de cacao
  • 125 gr. cacao
  • 200gr. unt

Mod de preparare

Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot.

Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc.

Intr-un vas mai mare (eu de regula pun in lighenasul de framantat aluat), se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga compozitia lichida.

Pe masura ce amestecati veti observa cum se schimba textura si devine usor lipicioasa, dar in acelasi timp se desprinde usor de pe vas cu lingura. Se pun alunele intregi si se mai amestca putin.

Se unge o tavita de yena cu unt si se pune ciocolata.

Se tine la rece 15 minute dupa care se scoate si se lasa la temperatura camerei. 

A doua zi veti obtine exact textura de fudge.

Ciocolata se poate taia in bucati, se infoliaza si se pastreaza la rece cateva zile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudge de ciocolata cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert crumble cu cirese si afine

Postat de rocsi_1612

Desert crumble cu cirese si afine

Intr-un bol amestecati untul taiat cubulete cu faina si indulcitorul. Adaugati vanilia, apoi pesmetul si musli. Amestecati cu mana, pana obtineti o consistenta nisipoasa. Il dati la rece....

Citeste continuarea

Gogosele pufoase cu iaurt

Postat de Creatsa

Gogosele pufoase cu iaurt

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2016, 22:13
o minunatie
la 08.04.2016, 22:15
O,daaa Motanas! Multumesc frumos de vizita si aprecieri!
la 08.04.2016, 22:18
Nu stiu ce poate fi mai delicios !
la 08.04.2016, 22:25
Asa e Georgi scumpo Multumesc!
la 08.04.2016, 22:26
hmm, de facut!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking