Ingrediente
- 50 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata neagra
- o lg unt sau margarina
- 4 maini fulgi de porumb
- 2 oua
- 3-4 lg zahar
- un mar ras calit
- 2 banane
- cateva nuci
Mod de preparare
se topeste ciocolata cu untul (sau margarina) si se lasa la racit. fulgii de porumb se pun la inmuita cu 50 ml lapte si cand s-au inmuita bine se amesteca cu ciocolata.
oulae se separa, galbenusurile s efraca cu 2 lg de zahar praf apoi se adauga o banana mixata bine in robot.
albusurile se bat spuma cu 2 lg de zahar si se amesteca apoi cu inca o banana la fel zdrobita in robot.
marul se rade si se pune pe foc cu o lg de zahar , se lasa la calit bine. se caramelizeaza o lg de zahar apoi se stinge cu 2 lg de apa , se fierbe pana se face caramel si se amesteca cu marul calit. se adauga nucile zdrobite.
se pune in 4 cupe inati fulgii cu ciocolata, apoi crema cu galbenusurile si deasupra spuma de banane. la mijloc se pune cate o lg de mar si se orneaza cu putin caramel.
nu stiam ce-o sa iasa...dar a iesit...pe cuvant!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|