Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

Postat de rhapsody in Prajituri
4 Noi 2014 | 8895 vizualizari
Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

V-am mai povestit despre nastrusnicul nostru baietel, cum ca ii place sa se bage in toate activitatile pe care le derulam. Ei bine, cum am mai zis printre masini, avioane, camioane si tractoare ii place si bucatareala. :) S-a gandit el ca nu m-a mai ajutat demult la bucatarie si brusc i s-a facut pofta de o "pajitulica". O prajitura la care am participat pe post de asistent. :))

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 140 g zahar
  • 150 g miez de nuca (macinat)
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 g faina de grau
  • 1 praf sare
  • Glazura:
  • 90g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de porumb

Mod de preparare

1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari.    

4.  Adaugam galbenusurile in albusuri (cate doua odata) si mixam pana la inglobare.

5. Cernem faina in compozitie si o inglobam cu o spatula/ lingura prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Inglobam in compozitie miezul de nuca macinat, tot prin miscari circulare.

7. In final adaugam fulgii de porumb si ii incorporam tot prin miscari putine, circulare. 

8. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-40 min, sau pana cand trece testul scobitorii. O scoatem si o lasam la racit, sau nu, apoi o portionam si o glazuram. :)

9. Pregatim glazura punand ciocolata la topit impreuna cu 50 g smantana lichida pe foc mic. Amestecam mereu, iar cand ciocolata s-a topit oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam energic. 

 Enjoy!

 Nota: e si mai buna servita calda (noi am facut testul:).

  P.S. Ingredientul secret al acestei prajituri este zambetul. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas

Postat de rhapsody

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. 3. Adauga zaharul si mixeaza pana cand se dizolva complet.  4. Cerne faina...

Citeste continuarea

"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"

Postat de Mihaela11_jo

"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"

Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2014, 14:44
la 04.11.2014, 14:55
Cu atat mai buna cand esti pe post de asistent
la 04.11.2014, 15:16
la 04.11.2014, 15:23
Interesanta!
la 04.11.2014, 15:39

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking