1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari.
4. Adaugam galbenusurile in albusuri (cate doua odata) si mixam pana la inglobare.
5. Cernem faina in compozitie si o inglobam cu o spatula/ lingura prin miscari circulare, de sus in jos.
6. Inglobam in compozitie miezul de nuca macinat, tot prin miscari circulare.
7. In final adaugam fulgii de porumb si ii incorporam tot prin miscari putine, circulare.
8. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-40 min, sau pana cand trece testul scobitorii. O scoatem si o lasam la racit, sau nu, apoi o portionam si o glazuram. :)
9. Pregatim glazura punand ciocolata la topit impreuna cu 50 g smantana lichida pe foc mic. Amestecam mereu, iar cand ciocolata s-a topit oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam energic.
Enjoy!
Nota: e si mai buna servita calda (noi am facut testul:).
P.S. Ingredientul secret al acestei prajituri este zambetul. :)