Ingrediente
- 4 oua
- 200 ml lapte de cocos
- 160 gr zahar
- 120 gr faina
- 120 gr amidon
- 100 ml ulei
- 1 lingura rasa praf de copt
- 1 lamaie
- 1 praf de sare
- Pentru ornat:
- cca 100 gr fulgi de cocos
- 4-5 linguri zahar pudra
- 3 linguri lapte
Mod de preparare
Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si uleiul pana devin albicioase si pufoase.
Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se trec prin sita, apoi din ele luam cate 2-3 linguri si punem peste galbenusuri, amestecam, urmand 1/3 din laptele de cocos, apoi zeama si coaja de la lamaie, iarasi faina, apoi lapte de cocos si tot asa, terminand cu faina, amestecand dupa fiecare aditionare pana se omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare si le incorporam usor in amestecul de mai sus.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul pre-incalzit la 180ºC pentru cca 40 de minute, sau pana verificam cu scobitoarea ca e gata.
Amestecam fulgii de cocos cu zaharul pudra si laptele si le intindem pe toata suprafata prajiturii cand aceasta s-a mai racorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|