Fundite, minciunele sau uscatele

Postat de dalina2007 in Dulciuri
18 Mar 2013 | 31647 vizualizari
Fundite, minciunele sau uscatele

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 80 g unt
  • 3 oua
  • 130 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • sare

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol si se adauga un praf de sare.

Se adauga untul si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Intr-un castronel se amesteca ouale, zaharul si laptele. Acest mix se toarna peste faina si se amesteca. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Daca este prea moale se mai adauga faina sau din contra daca este prea tare se mai toarna un pic de lapte.

Se presara faina pe masa de lucru, se rupe o bucata de aluat si se intinde o foaie subtire cat o lama de cutit (daca vreti ca funditele sa nu fie prea crocante atunci intindeti o foaie de aluat mai groasa). Se taie foaia in romburi, in mijlocul carora se face o taietura oblica prin care se trage un colt obtinandu-se astfel o forma de fundita. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Desi este un desert simplu, parerea mea este ca funditele arata delicat, elegant. Se pot servi simple sau cu gem.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite, minciunele sau uscatele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort rapid din biscuiti

Postat de privatelaura

Desert tort rapid din biscuiti

Acest tort de biscuiti e gata in 2 timpi si 3 miscari :)) Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se ia de pe baia de aburi si se lasa...

Citeste continuarea

Gogosi cu Ceva Fin

Postat de Valclaudia

Gogosi cu Ceva Fin

Incalzim putin iaurtul la microunde, cat sa fie caldut. Adaugam drojdia, crema de branza Ceva Fin, sarea, zaharul, coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat. Amestecam totul foarte bine cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 08:30
la 18.03.2013, 08:45
Ce-mi plac! N-am mai mancat de multa vreme si mi se pare o idee excelenta sa fac si eu curand!
la 18.03.2013, 08:59
la 18.03.2013, 10:23
tare bune!
la 18.03.2013, 13:10
Nu conteaza cum se numesc, stiu ca sunt bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking