Ingrediente
- 2 oua
- 500ml lapte
- 3 lg de zahar
- 1 lgt sare
- 1lgt bicarbonat de sodiu
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- 5 lg pline de smantana
- faina cat cuprinde
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, se adauga ouale batute, smantana si restul ingredientelor, apoi la final se adauga faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare.
Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul in foaie de grosime potrivita si se taie pe lungime fasii late de cca 4 cm apoi pe latime de cca 7-8 cm. Cu un cutit se face o gaura in mijloc. Se ia un capat si se trece prin gaura respectiva rasucindu-se aluatul.
Intr-o craticioara se pune ulei la incins si se prajesc scorusele. Se servesc caldute ninse cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoruse sau Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|