Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante

Postat de mirela0911 in Dulciuri
7 Noi 2013 | 43371 vizualizari
Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante

Sunt proaspat facute, calde, crocante ....... delicioase! Serviti, va rog! Aceste scoruse sau minciunele sunt un deliciu pe care ni-l facea si bunica in copilarie. Aceasta este o reteta simpla, fara aluat dospit, se face usor si sunt savurate pana la ultima bucatica. Pentru Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, lapte, zahar, smantana si faina.

Ingrediente

  • Ingrediente Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante
  • 2 oua
  • 500ml lapte
  • 3 lg de zahar
  • 1 lgt sare
  • 1lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 lg pline de smantana
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Cum se prepara Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante

Intr-un vas se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, se adauga ouale batute, smantana si restul ingredientelor, apoi la final se adauga faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare. 

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul in foaie de grosime potrivita si se taie pe lungime fasii late de cca 4 cm apoi pe latime de cca 7-8 cm. Cu un cutit se face o gaura in mijloc. Se ia un capat si se trece prin gaura respectiva rasucindu-se aluatul.

Intr-o craticioara se pune ulei la incins si se prajesc scorusele. Se servesc caldute ninse cu zahar pudra.

Poti incerca si reteta de Gogosi crocante cu sirop, abolsut delicioase sau reteta de Uscatele, asa cum le savuram in copilarie, pudrate cu zahar si bune.

Iti recomandam si reteta de Gogosi rasucite de care te vei indragosti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert fursecuri cu gem

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri cu gem

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...

Citeste continuarea

Desert briose cu afine si nutella

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu afine si nutella

Ouale le mixati spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Incorporati uleiul, apoi laptele batut si siropul de zmeura. Faina o cerneti, o adaugati treptat. Praful de copt il stingeti cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2013, 19:12
Bunica imi facea, ce bune
la 07.11.2013, 19:15
sau uscatele
la 07.11.2013, 19:15
si eu fac si imi plac mult scoverzi sau csorege cum le zic eu pe maghara )
la 07.11.2013, 19:17
la 07.11.2013, 19:29
ooooooooooooooo.......ce mult imi plac.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking