Furnica

Postat de adela81 in Dulciuri
19 Apr 2016 | 2733 vizualizari
Furnica

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tava 20/30:
  • 2 foi de napolitane

Blat cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu nuca macinat
  • 3 linguri faina

Blat cu mac:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu mac
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie / zahar pudra cu gust de vanilie
  • 300 g unt

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade C.
Punem o cratita cu apa pe foc sa se infierbante, pentru ca galbenusurile se fac pe abur.
Incepem cu blatul de nuca, albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele cinci linguri de zahar. Se mixeaza pana ce obtinem o bezea tare.

Adaugam nuca macinata.

Iar spre final incorporam  treptat faina cernuta.

Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu  hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit  timp de 20 minute. Incercati blatul  cu o scobitoare. Blatul se raceste si se pune deoparte.

Pentru blatul cu mac se procedeaza la fel, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul .
Pe urma adaugam macul.

Spre final se incorporeaza pe rand faina.

Compozitia se toarna in aceasi tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor.
Se coace circa 20 minute, apoi se raceste.

Pentru crema, mixati galbenusurile cu zaharul , adaugati esenta de vanilie/ zahar pudra cu gust de vanilie si asezati cratita deasupra vasului cu apa fierbinte asa incat sa nu atinga vasul apa.
Se amesteca  timp de 10- 15 minute pana ce se ingroasa.
Se  mixeaza untul moale pana ce devine cremos, apoi se adauga cate o lingura din crema de oua si se amesteca dupa fiecare.
Se obtine o crema fina care se imparte in trei.

Pentru asamblare, asezati o foaie de napolitana+ crema+blat mac+crema+blat nuca+crema + foaie de napolitana.  Se da la rece pentru cel putin doua ore, dar nu inainte de a pune o greutate deasupra. Foaia de napolitana are tendinta sa se ridice si se indoaie  de la rece. Se portioneaza in romburi sau patratele, deasupra se poate picura ciocolata topita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu mere si gem de gutui

Postat de RuxyRux

Placinta cu mere si gem de gutui

Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc...

Citeste continuarea

Fursecuri spritate cu portocale

Postat de andaoana

Fursecuri spritate cu portocale

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2016, 11:42
Arata super! Cred ca e delicioasa!
la 19.04.2016, 23:28
multumesc

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking