Ingrediente
- 200 g margarina
- 120 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 gabenusuri
- 3 linguri smantana
- 1 esenta vanilie
- 3 linguri cacao
- cca 500 g faina
Mod de preparare
Mixam margarina cu zaharul pana se dizolva zaharul.Adaugam smantana si esenta.Amestecam si adaugam galbenusurile amestecate cu plicurile de zahar vanilat.Impartim compozitia in 2.
In prima adaugam cacaoa si cca 220 g faina,framantam pana rezulta un aluat usor de modelat.
In a 2 a adaugam doar faina si framantam pana rezulta un aluat nelipicios.
Dam la frigider cca 30 minute
Intindem din fiecare coca cate o foaie separat si decupam inimioare din fiecare.
Formam catelusi-capul format din o inimioara cacao, adaugam urechile formate din o inimioara alba taiata in doua, le apasam putin sa se lipeasca impreuna.
Apoi ii formam ochii si gura cu bilute formate din aluat alb.Daca vrem le adaugam la fete o fundita si la catei papion .
Ii asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu cca 20 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri catelusi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|