Ingrediente
- 250 gr ciocolata de menaj
- 100 gr Rama mit Butter
- 100 gr zahar pudra (+150 gr pentru glazurat)
- 1 plic zahar cu scortisoara (Dr Oetker)
- 1 lingurita esenta rom
- 1 lingura praf de copt
- 2 oua
- 1 varf cutit sare
- 250 gr faina
Mod de preparare
Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza.
Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca.
Mixam cele doua oua cu putina sare si adaugam treptat zaharul si zaharul cu scortisoara, esenta de rom, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam cele doua compozitii, acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pentru cateva ore, sau pana cand compozitia se intareste.
Punem zaharul(cele 150 gr) pe un platou, iar cu mainile uscate, formam mingiute din aluatul cu ciocolata si le tavalim prin zaharul pudra, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade.
Sunt tare de efect aceste fursecuri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|